• Jouw Vloerenspecialist

  • Uit Stock Direct Leverbaar

  • Eigen Plaatsingsdienst

  • Showroom in Lier

Frequently asked questions

Hoe onderhoud ik mijn parketvloer?

Regelmatig vegen of stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een specifiek voor parket ontworpen reinigingsmiddel voor vochtig dweilen. Vermijd overmatig watergebruik en plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen.

Kan parket over vloerverwarming geïnstalleerd worden?

Ja, maar niet alle soorten parket zijn geschikt. Lamelparket werkt over het algemeen beter met vloerverwarming dan massief parket vanwege zijn stabiliteit. Het is belangrijk de instructies van de fabrikant te volgen en te kiezen voor houtsoorten die goed reageren op temperatuurschommelingen.

Hoe kies ik de juiste afwerking voor mijn parket?

De keuze hangt af van het gewenste uiterlijk en het gebruik van de ruimte. Olie penetreert het hout en biedt een natuurlijke uitstraling, maar vereist regelmatig onderhoud. Lak vormt een beschermende laag op het oppervlak, is duurzamer en makkelijker in onderhoud. Was geeft een warme gloed maar is minder bestand tegen vlekken en slijtage.

Kan ik parket zelf installeren of heb ik een professional nodig?

Of je parket zelf kunt installeren of beter een professional kunt inschakelen, hangt af van je doe-het-zelf vaardigheden en het specifieke type parket dat je kiest. Zwevende vloeren met een klikmechanisme zijn relatief eenvoudig zelf te leggen en kunnen een goede optie zijn als je handig bent en graag zelf klust. Deze systemen vereisen meestal geen speciale gereedschappen of lijmen, waardoor ze ideaal zijn voor doe-het-zelf projecten.

Echter, voor verlijmde of gespijkerde parketvloeren, die een meer permanente en stabiele installatie bieden, is het vaak aan te raden een professional in te schakelen. Deze installatiemethoden vereisen meer precisie en ervaring om te zorgen voor een correcte plaatsing en afwerking. Fouten bij de installatie kunnen leiden tot problemen zoals kraken, loskomen van planken, of oneffenheden in de vloer, wat uiteindelijk meer kan kosten om te herstellen.

Gelukkig biedt Parketdeals.be een eigen plaatsingsdienst aan. Met deze service kun je vertrouwen op de expertise van ervaren professionals die precies weten hoe ze jouw nieuwe parketvloer perfect moeten installeren. Door gebruik te maken van onze plaatsingsdienst, kun je niet alleen tijd en moeite besparen, maar ook zeker zijn van een professioneel resultaat dat jarenlang meegaat. Het inschakelen van onze experts zorgt voor een zorgeloze ervaring en garandeert dat je nieuwe vloer volgens de hoogste standaarden wordt gelegd.

Hoe meet ik de ruimte voor parketvloeren?

Meet de lengte en de breedte van de ruimte en vermenigvuldig deze om het totale oppervlak te krijgen. Voeg 5-10% extra toe voor snijverlies en eventuele fouten.

Wat is de garantie op parketvloeren?

Garanties variëren per fabrikant maar dekken meestal fabricagefouten en soms slijtage onder bepaalde voorwaarden.

Hoe ga ik om met krassen of beschadigingen aan mijn parket?

Omgaan met krassen of beschadigingen aan je parketvloer hangt af van de diepte en ernst van de schade. Hier zijn enkele effectieve methoden om je parketvloer er weer als nieuw uit te laten zien:

1. Lichte Krassen:

  • Onderhoudsolie of Was: Voor oppervlakkige krassen kan het aanbrengen van onderhoudsolie of was specifiek bedoeld voor parketvloeren helpen om deze minder zichtbaar te maken. Volg de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat.
  • Reparatiestiften: Er zijn speciale stiften en waskits beschikbaar die overeenkomen met de kleur van je parket en kunnen helpen om lichte krassen te camoufleren.

2. Diepe Krassen en Deukjes:

  • Schuren en Opnieuw Afwerken: Voor diepere krassen of deukjes kan het nodig zijn om het beschadigde gebied lichtjes te schuren en vervolgens opnieuw af te werken met de juiste olie, lak of was. Dit kan een nauwkeurige aanpak vereisen om ervoor te zorgen dat de reparatie overeenkomt met de rest van de vloer.
  • Vervanging van Planken: Als de schade te ernstig is, kan het nodig zijn om de beschadigde plank(en) te vervangen. Dit is een meer ingrijpende oplossing die het beste kan worden uitgevoerd door professionals, vooral als het gaat om verlijmde of gespijkerde vloeren.

3. Preventieve Maatregelen:

Om toekomstige schade te voorkomen, overweeg het gebruik van viltjes onder meubelpoten, het plaatsen van matten bij ingangen om vuil en zand te vangen, en het vermijden van het dragen van schoenen met harde of scherpe zolen binnenshuis.

4. Regelmatig Onderhoud:

Regelmatig onderhoud kan helpen om je vloer in optimale conditie te houden en de zichtbaarheid van kleine krasjes te verminderen. Dit omvat het schoonmaken met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor parketvloeren en het periodiek aanbrengen van een nieuwe afwerkingslaag als dat nodig is.

Als je niet zeker weet hoe je het beste met de schade aan je parket kunt omgaan, kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij een specialist. Parketdeals.be biedt niet alleen een uitgebreid assortiment aan onderhoudsproducten voor parket, maar kan je ook adviseren over de beste aanpak voor het herstellen van je vloer. In sommige gevallen kan het inschakelen van onze eigen plaatsings- en onderhoudsdienst de meest effectieve manier zijn om ervoor te zorgen dat je parketvloer er weer perfect uitziet.

Kan ik bestaand parket renoveren of moet ik nieuw parket leggen?

Veel massieve en sommige lamelparketvloeren kunnen worden gerenoveerd door ze te schuren en opnieuw af te werken, wat een kosteneffectieve manier is om de vloer te vernieuwen. Als de schade te groot is of als het lamelparket niet geschikt is voor renovatie, kan het nodig zijn om nieuw parket te leggen.

BESTELLING - Kan ik ook vandaag bestellen als ik de vloer pas later nodig heb?

U bestelt de goederen vandaag via de webshop:

  • U ontvangt een geautomatiseerde orderbevestiging.
  • Met een korte reply op deze bevestiging en een vermelding van de levertermijn in de toekomst, kunnen wij zeker met u wensen rekening houden.
BESTELLING - Wat is de levertijd van onze bestelling?

Dit varieert afhankelijk van de voorraadstatus en of het product speciaal besteld moet worden. Gemiddeld kan dit variëren van enkele dagen tot weken. Neem voor specifieke informatie contact op met ons.

BESTELLING - Worden mijn goederen aan mij bezorgd?

Het is geen enkel probleem om uw bestelling naar huis te laten leveren.

Vanaf een totale orderbestelwaarde van €1000* leveren wij de goederen zelfs gratis naar u (geldt voor België en Nederland). Ligt u bestelling daaronder, vragen wij wel een transportkost van €65 incl. BTW (zowel voor adressen in België als Nederland).

Wij willen u vriendelijk vragen om er rekening mee te houden dat op de levertermijnen gedeeltelijk wat vertraging kan zitten.

Wij zullen u steeds omtrent uw levering aan huis contacteren en u verwittigen van zodra een bestelling kan worden klaargezet voor de transporteur, om deze aan u te bezorgen. 

Wilt u de levertermijn van een bepaalde vloer/artikel weten? Contacteer ons dan eventjes voordat u bestelt via info@megadecor.be. Wij kijken dit graag voor u na.

BESTELLING - Kan ik mijn bestelling komen ophalen?

Een afhaling van uw bestelling is zeker mogelijk. Echter vragen wij u telefonisch een afspraak te maken. 

FAQ

Vind snel antwoorden op al uw vragen over onze parket, laminaat en PVC vloeren op de FAQ pagina van Parketdeals.be. Van installatieadvies tot onderhoudstips, wij hebben u gedekt